Sidor

lördag 11 december 2010

John Lennon





John Lennon var en känd musiker och kompositör. Nu är han även känd med sin musik. John startade bandet The Beatles, som är kända över hela världen. Dom var ett band som kom från Liverpool i England. The Beatles blev kända över hela världen på bara några veckor och har gjort många topp ettor. När bandet lades ner fortsatte John Lennon att göra låtar som soloartist. John Lennon hade ett äktenskap med Cynthia Powell och fick en son som blev popartist. Dom skilde sig sedan på grund av att John hade inlett ett förhållande med konstnären Yoko Ono.
John Lennon var en betydande fredsaktivist. Han ville ha fred på jorden och slippa allt krig. På hans smekmånad med Yoko Ono låg dom i sängen hela tiden för att protester.
John Lennon var född 9 oktober 1940 i Liverpool, och han blev mördad 8 december 1980 av Mark Chapman i New York, dit han flyttade 1971. Han dog för 30 år sedan och han blev bara 40 år.
Själv tycker jag att John Lennon är en jätte bar artist och har ändrat på hela samhället under den tid han levde, The Beatles är också en jätte bra grupp som har gjort extremt bra låtar.
Jag tycker att vi ska försöka få vår generation att ta detta band vidare i utvecklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar